Interdarm

HISTORIE

INTERDARM wordt opgericht in Rotterdam door Niko C. Anastasyadis, een Griekse zakenman die de familietraditie van de handel in natuurdarmen voortzet. Hij is al de derde generatie in deze branche. Rotterdam wordt gekozen vanwege de belangrijke locatie als importhaven voor natuurdarmen.

Zakelijke contacten met Mongolië worden opgezet. Tijdens dit eerste bezoek wordt de basis gelegd voor een sterke en bijzondere samenwerking die tot de dag van vandaag voortduurt.

De zoon, ook Niko Anastasyadis genoemd, sluit zich aan bij het familiebedrijf en ontwikkelt zich in de jaren daarop als een expert op het gebied van schapendarmen.

Niko Anastasyadis neemt de positie van zijn vader over als directeur van het bedrijf.

Een mobiele testlocatie, gebouwd in Nederland binnenin een 40ft container, wordt geïnstalleerd in Ulaanbaatar, Mongolië. In de jaren hierna functioneert deze container als trainingscentrum waar honderden mensen leren natuurdarmen te behandelen, verwerken en conserveren. Uniforme standaardspecificaties voor grondstoffen worden vastgelegd, die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt.

Een productiebedrijf met 850m2 bedrijfsruimte wordt geopend in Ulaanbaatar, Mongolië. Nu kunnen alle Mongoolse grondstoffen lokaal worden verwerkt, in plaats van te exporteren naar het buitenland voor verwerking.

Niko jr. volgt in de voetstappen van zijn vader en grootvader – hij begint te werken bij het familiebedrijf.

Opening van een nieuw productiebedrijf met 3.800m2 oppervlakte in Ulaanbaatar, Mongolië. Het bedrijf is gebouwd volgens de nieuwste standaards op het gebied van hygiëne, infrastructuur en efficiëntie.

ABOUT-US-004

ONS TEAM

Mensen spelen een centrale rol in onze organisatie. Natuurdarmen van INTERDARM worden volledig met de hand geproduceerd, en wij hebben veel respect voor onze getalenteerde medewerkers, die elke dag met toewijding aan het product werken. Onze ervaren sorteerders kalibreren tot wel 8.000 meter per dag!

Niet alleen door de ondersteuning van ons gemotiveerde team, maar ook dankzij onze partners kunnen wij succesvol zijn. Wij hechten grote waarde aan de samenwerkingen die wij door de jaren heen hebben opgebouwd met bedrijven in Polen, Egypte, China en Nieuw-Zeeland. Zij spelen een cruciale rol in het bereiken van een uniform, hoogwaardig eindproduct. 

ABOUT-US-005

LOCATIE

Ons hoofdkantoor bevindt zich in Nederland. Hiervandaan sturen wij ons productiebedrijf in Ulaanbaatar, Mongolië aan. Dit moderne gebouw met 3.800m2
oppervlakte geeft ons de mogelijkheid om elke stap van het productieproces in eigen hand te beheren.

De infrastructuur van het gebouw is zo opgezet, dat elke fase in het productieproces compleet onafhankelijk aangestuurd kan worden. Dit zorgt voor controle over elke stap in het productieproces en garandeert de traceerbaarheid van grondstof tot eindproduct. Moderne koel- en vriescellen helpen het optimale klimaat te creëren voor elke fase in het proces.

Door geoptimaliseerde logistiek kunnen wij onze klanten beleveren met korte levertijden.

ABOUT-US-006

NETWERK

INTERDARM is lid van de Nederlandse bond voor natuurdarmhandelaren – HBS

INTERDARM is lid van de internationale vereniging voor natuurdarmen – INSCA

ABOUT-US-007